TABU ACOUSTIC
Petek, 05.07.2019

''Tabujevci'' pravijo, da vam bodo tokrat šepetali v ušesa v akustični, prvinski in avtohtoni različici. Tabu v akustični izvedbi je popotovanje od njihovih začetkov do današnjih dni. Pričakujemo lahko posebne aranžmaje skladb, prepletanje akustičnih instrumentov in glasu, vse največje uspešnice in obilo smeha ter zabave.
TABU ACOUSTIC
KUD DOLINA MIRU (ARETHA FRANKLIN)
Torek, 09.07.2019

V poklon eni največjih pevk našega časa so učenci in učitelji Glasbene Ustvarjalnice KUD Dolina Miru pripravili program, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Z gospel zborom glasbene ustvarjalnice in s solisti vas bodo zapeljali v svet soul glasbe in Arethinih melodij. Slišali boste: Respect, Natural Woman, I say a little prayer, Think, I never loved a man in mnoge druge. Pevci bodo nastopili ob spremljavi banda: Mate Brodar, Jože Zadravec, Erik Čebokli. Mentorstvo Karin Zemljič in Mate Brodar.
KUD DOLINA MIRU (ARETHA FRANKLIN)
BIG SCHABLONSKY TRIO
Petek,12.07.2019

Edward (Big) Schablonsky je trojica preizkušenih glasbenikov, ki prisega na glasbo na žlico. Pomešali so country in reggae, rock in blues, akustično in električno glasbo. Na svojstven način izvajajo znane skladbe velikih mojstrov, vmes se najde tudi kakšna njihova, avtorska - slovenska.
BIG SCHABLONSKY TRIO
GROOVELAND
Petek, 19.07.2019

So zasedba mladih glasbenikov, ki jih povezuje predvsem ustvarjalnost in ljubezen do glasbenih zvrsti kot so jazz, funk, soul ter pop. Člani skupine izkušnje pridobivajo na glasbenih fakultetah tako doma, kot tudi v tujini. Glavni cilj skupine je, delati to kar jih veseli, ter se s priredbami predstaviti širši publiki. “Let’s get FUNKY everybody”
GROOVELAND
MUSICA CAMERATA
23.07.2019 – 13.08.2019

Salonski orkester Musica Camerata že več kot štirideset let deluje kot zdraviliški orkester v Rogaški Slatini. Orkester sestavljajo: priznani umetniki, akademsko izobraženi solisti, orkestrski glasbeniki vseh slovenskih orkestrov, profesorji Univerze v Ljubljani in Mariboru, profesorji Srednjih glasbenih in ostalih glasbenih šol ter absolventi Akademije za glasbo. Bogat repertoar zajema valčke, serenade, operetne zvrsti, skratka priljubljene skladbe skladateljev, kot so Strauss, Waldteufel...
MUSICA CAMERATA
SWINGTONES
Petek, 09.08.2019

The SwingTones je zbor odličnih glasbenikov, ki delujejo od leta 2010 in so redni spremljevalec swing plesnih večerov v Sloveniji in tujini. Zvrst glasbe, ki jo igrajo, sega od Charlestona in Swinga, Gypsy swinga pa vse do Rock'N'Rolla in Rockabillya. Na njihovem programu najdete tako avtorsko glasbo kot tudi zimzelene in moderne pop priredbe v swingovski preobleki. Na njihovih nastopih se vedno veliko pleše. Veliko sodelujejo s priznanimi slovenskimi in tujimi jazz glasbeniki.
SWINGTONES
ANA BEZJAK & MARKO ZALETELJ
Petek, 13.08.2019

En lep večer v naročju popa, evergreena, bossa nove … Posebej za ta večer sta Ana Bezjak in Marko Zaletelj priredila izbor napevov, balad in bossa nova melodij, ki polepšajo večer v poletnem času.
ANA BEZJAK & MARKO ZALETELJ
ZAKLJUČNI KONCERT MUSICE CAMERATE Z OPERNIM PROGRAMOM
Sreda, 14.08.2019

Zaključni koncert 10 članskega orkestra Musica Camerata s posebnim opernim programom. Orkestru se bosta pridružili operni pevci.
ZAKLJUČNI KONCERT MUSICE CAMERATE Z OPERNIM PROGRAMOM
BARRIQUE
Petek, 16.08.2019

Barrique je devetčlanska vokalno-instrumentalna akustična zasedba, ki izvaja prepletajoč repertoar kultne glasbe Balkana, latinske Amerike, ciganske in tradicionalne ruske glasbe.
Barrique zveni drugače, zveni moderno in hkrati retro.
BARRIQUE
VEČER OPERNIH ARIJ
Nedelja, 18.08.2019

Tradicionalni operni koncert, se vsakoletno izvede pod vodstvom Maksimiljana Cenčiča, ki ga je kmalu pot kot dirigenta in kasneje kot direktorja zagrebške opera ponesla v Zagreb. Trenutno živi in ustvarja na Dunaju kot edini redni dirigent dunajske opera, hkrati pa kot profesor ponuja tudi šolanje iz glasbe, opere, operete, igranja in baleta.
VEČER OPERNIH ARIJ
KONTRA KVARTET
Torek, 20.08.2019

Akustična skupina "Kontra-Kvartet'' je etno skupina in ena izmed redkih bendov v slovenskem prostoru, ki izvaja tradicionalno judovsko glasbo – KLEZMER. . Za nekatere je emocionalna, simpatična, pozitivna, topla, vedno sveža in nikoli staromodna glasba; spet za druge kot samosvoja prepoznavno drugačna. Vsi pa jo doživljamo kot sodobno etno glasbo, ki je narejena iskreno in dopadljivo.
KONTRA KVARTET
VOKALNA SKUPINA PLAMEN
Sreda, 21.08.2019

Vokalna skupina Plamen prihaja iz Kanade, sestavljajo pa jo dekleta slovenskega porekla. Zbor deluje že 25 let in ponosno neguje slovensko kulturo. Že od začetka jih vodi Marija Ahačič Pollak, gonilna sila kulturnega delovanja Slovencev v Kanadi in ustanoviteljica ter urednica radia Glas kanadskih Slovencev. Njihov repertoar je raznolik, pojejo vse od slovenskih in kanadskih ljudskih pesmi do duhovne glasbe in popularnih pesmi.
VOKALNA SKUPINA PLAMEN
ETHNOTRIP
Petek, 23.08.2019

Zelo dejavna glasbena skupina, ki je s svojo glasbo imela že več kot 160 samostojnih koncertov, tako doma kot v tujini. Nastopili so na festivalih kot so: Nišville (Niš, Srbija), ManoFest (Marburg, Nemčija), Lent (Maribor, Slovenija), …
ETHNOTRIP
IGOR LEONARDI – WORLD TRIO
Torek, 27.08.2019

Kitarist Igor Leonardi tokrat na Anin festival prihaja z električno različico svoje "Glasbe sveta". Trio izkušenih slovenskih glasbenikov (Igor Leonardi, Janez Gabrič, Tadej Kampl) izvaja pisano avtorsko glasbo različnih vplivov; afro kubaska tradicija, ameriški in evropski jazz, funk, psihadelični rock in pretresljive balade ter znane melodije v novih oblekah. Vse skupaj je začinjeno z osupljivo virtuoznostjo, ki pa ni sama sebi namen temveč je v "službi" glasbe, ki si jo nesebično podajajo med seboj in s publiko.
IGOR LEONARDI – WORLD TRIO
NEW SWING QUARTET
Petek, 30.08.2019

New Swing Quartet je v svojem večletnem delovanju s sodobnim slogom, zakoreninjenim v izročilu črnskih gospel kvartetov, prepričal tudi najzahtevnejše občinstvo. Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga. Delujoč od leta 1968 do 2008 in ponovno od leta 2018. Odigrali so več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedel številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA. Nastopali so kot osrednji gost v mnogih svetovno znanih televizijskih in radijskih TV oddajah, vsako leto pa nastopijo na posameznih festivalih in koncertih po vsej Evropi.
NEW SWING QUARTET

Anin festival so omogočili: