top of page

Koncert ob soju sveč je pravo glasbeno-plesno doživetje, ki se bo odvijalo v soju več kot dvestotih sveč. Z nami bodo mednarodno priznane glasbenice, violinistka Inga Ulokina, pianistka in muzikologinja Olga Ulokina ter sopranistka Marina Igritskaya.

Plesno noto dogodku bo dodala mojstrica flamenka in kastanjet, Maša Kolšek.

V programu bodo predstavljena dela velikih mojstrov klasike in ognjevitega španskega tanga.

 

Inga Ulokina (violina), dobitnica Rektorjeve nagrade Zagrebške akademije za glasbo, je študirala na Hochschule fuer Musik Köln, magistrirala summa cum laude na Zagrebški akademiji za glasbo in se izpopolnjevala na Brucknerkonservatorium v Linzu. Solistično je nastopila z orkestrom Zagrebške akademije za glasbo, Simfoničnim orkestrom Konservatorija Josef Fux Graz, Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije,  Zagrebškim komornim orkestrom in simfoničnim orkestrom Grex Symphoniacorum Univerze v Ljubljani, ki ga je tudi vodila v prvi sezoni delovanja kot koncertna mojstrica. Koncertirala je po celi Evropi in na Kitajskem.

Trenutno deluje kot koncertna mojstrica Ljubljanskega godalnega ansambla in Zagrebškega komornega orkestra. Je profesorica violine, komorne glasbe in orkestra na Glasbeni šoli Rogaška Slatina ter umetniška vodja mednarodnega tekmovanja za mlade glasbenike Oskar Rieding, ki trenutno velja za največje mednarodno tekmovanje za mlade violiniste v Sloveniji, nastalo v sodelovanju s Slovensko akademijo znanosti in umetnosti ZRC SAZU in Muzikološkim institutom in dr. Marušo Zupančič.

"Glas njene violine je kot pojoči slavček!"

Focus Weekly, Zagreb

 

Marina Igritskaya (sopran) je mednarodno uveljavljena operna glasbenica in prejemnica nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Diplomirala je z odliko iz opernega petja na akademiji za glasbo M. I. Glinka v Nižnjem Novgorodu.

Je prejemnica posebne nagrade žirije na Mednarodnem tekmovanju samospeva “Kraljična samospeva”.

Sopranistka je aktivna tudi na pedagoškem področju, vodi vokalno glasbeno šolo “Zlata lira” v Ljubljani in je idejna vodja Mednarodnega festivala in pevskega tekmovanja “Blagoslovi me, moj talisman” v Škofji Loki. Je aktivna komorna glasbenica in vodja seminarjev v organizaciji Društva slovenskih pevskih pedagogov.

Vokal Marine Igritskaya odlikuje široka barvna paleta in izvajalska izvirnost v interpretaciji. Širok obseg vokalnega repertoarja pevke sega skozi obdobja glasbene literature od baroka do 21. stoletja.

 

Olga Ulokina (klavir) je akademska glasbenica, priznana muzikologinja, glasbena pedagoginja in skladateljica, ki je magistrirala na državni Akademiji za glasbo N. Rimski - Korsakov v Sankt-Peterburgu  na oddelku za kompozicijo in glasbeno teorijo.

V slovenski strokovni javnosti se je uveljavila kot vrhunska predavateljica, avtorica in soavtorica učbenikov ter ustvarjalka zavidljivega avtorskega metodičnega opusa. Z bogatimi izkušnjami, ki temeljijo na glasbenopedagoški tradiciji v Sankt Peterburgu, je prispevala k zasnovi in oblikovanju nove metode poučevanja predmeta nauk o glasbi v Sloveniji.

Je dobitnica nagrade Fran Gerbič za življenjsko delo in posebne dosežke na področju glasbenega izobraževanja v Republiki Sloveniji.

Svoja znanja prenaša na nove generacije glasbenikov - skupaj s kolegicami prof. V. Repše in prof. A. Urbančič je ustvarila tudi zbirko učbenikov, ki zajemajo celotni sistem razvoja različnih segmentov glasbenega posluha ter splošnega glasbenega izobraževanja, ki se uporablja v slovenskih glasbenih šolah.

 

Maša Kolšek je plesalka, koreografinja in učiteljica plesa, ki se je že od zgodnjih let  spoznavala z najrazličnejšimi plesnimi tehnikami, kot so jazz balet, sodobna plesna tehnika, step, show dance, balet in hip hop. Kot koreografinja in učiteljica plesa je bila med drugim soustvarjalka mnogih plesno-glasbenih predstav, medgeneracijskih plesnih dogodkov in plesnih modnih revij, za kar je dobila tudi posebno priznanje župana Mestne občine Velenje.

Zadnja leta se posveča predvsem flamenku, ki ga pleše v prav posebnem, unikatnem in zares ognjevitem slogu.

Svoje znanje redno izpopolnjuje pri pri priznanih domačih in tujih plesnih pedagogih.

Poleg Mitje Obeda vodi skupino flamenko plesalk Flame&Co., s katerimi so se v zadnjem letu predstavljale po celi Sloveniji s predstavama Odstiranja in Zrejlo je žito, ki sta zasnovane kot edinstvena zdruzitev flamenka in sodobne plesne tehnike.

Kot solo plesalka redno sodeluje na prireditvah in glasbenih koncertih s priznanimi glasbeniki iz Slovenije in sveta.

INGA ULOKINA TRIO

Inga Ulokina.jpg
bottom of page